Menu:

 

 

Szakmai főszponzor:

Szponzorok:

2 x CAC Nemzeti Kutyakiállítás
Kecskemét-Jakabszállás
2019.09.22. (DÉLELŐTT-DÉLUTÁN )!


 

NEVEZÉSI FELHÍVÁS

BÍRÓI LISTA LETÖLTHETŐ ITT

Figyelem!
A Magyarországon érvényben lévő állategészségügyi szabályzatnak megfelelően, az érvényes veszettség elleni védőoltások igazolása kötelező a kiállítás területére való belépés előtt! Az országba való belépés EU és nem EU országokból a hatályos jogszabályoknak és törvényi előírásoknak megfelelően történik.

 

A bírálatok alkalmával az alábbi címek adhatók ki:

Kitűnő – kék kártya, Nagyon jó – piros kártya, Jó– sárga kártya, Megfelelt – zöld kártya
A négy legjobb kutya minden osztályban sorolásra kerül (ha legalább „Nagyon jó” minősítést kapott).
Az alább felsorolt elérhető és speciális címeket csak Kitűnő minősítésű kutyák kaphatják:

 

Elérhető címek:

HungáriaPrima Junior (HPJ): A Fiatal Osztályban Kitűnő I. minősítést elnyert kutyának ítélheti oda a bíró

CAC, a Hungária Champion cím várománya: A Kitűnő I. minősítést elnyert kutyának ítélheti oda a bíró a következő osztályokban:

-Növendék

-Nyílt

-Munka

-Champion

-Veterán

Mindezen osztályok Kitűnő II. minősítést elért kutyáinak a bíró odaítélheti a Res.CAC címet.

Az FCI által teljes körben elismert fajták esetében (néhány fajta esetében szín, méret, szőrváltozat szerint is) és mindig nemenként kiadott cím. A bíró Növendék, Nyílt, Munka, Champion osztályokban CAC címet szerzett kutyák közül a legszebbnek adhatja ki.

Hungária Fajtagyőztes( HFGY,BOB):
A „Fajtagyőztes” kutya az FCI által megállapított egyes fajták (meghatározott esetekben ezen belüli szín, szőr és méretváltozatok) legszebb egyede. A Fajtagyőztes összevetés résztvevői: a HPJ címet elért kan és szuka, a CACIB címet elért kan és szuka valamint a veterán osztályban kitűnő 1 CAC címet elért kan és szuka

Best of Opposite Sex(BOS):
Az a kutya aki az FCI által megállapított egyes fajták (meghatározott esetekben ezen belüli szín, szőr és méretváltozatok) legszebb egyedével (Fajtagyőztes) ellenkező nemű legszebb példánya.

 

A Best in Show programban megszerezhető címek:

Fiatal felvezetők: (Helyszínen történő nevezés is lehetséges!)
A fiatal felvezetők versenye megrendezésre kerül a 9-13 éves kor közötti és a 14-17 éves kor közötti korcsoportokban. (Kizárólag helyszínen történő nevezés lehetséges!)

Tenyészcsoportok versenye: (Helyszínen történő nevezés is lehetséges!)
Legalább 3, legfeljebb 5 kiállított kutya nevezhető azonos fajtából és variációból, nemi megkülönböztetés nélkül, amelyeket egyazon személy tenyésztett (azonos kennel név), akkor is, ha nincsenek a tulajdonában. A kiállításra benevezett kutyák nevezhetők!

A kiállítás Legszebb Minor Puppy Kutyája (Minor Puppy BIS):
Kiadásra kerül a Minor Puppy kutyák(3-6 hónapos korosztály, régebben Baby osztály)közül. Az első, második, harmadik és negyedik helyezett rangsorolással.

A kiállítás Legszebb Kölyök Kutyája (Kölyök BIS):
Kiadásra kerül a Kölyök kutyák(6-9 hónapos korosztály)közül. Az első, második, harmadik és negyedik helyezett rangsorolással.

A kiállítás Legszebb Veterán Kutyája (Veterán BIS):
Kiadásra kerül a Veterán kutyák(8 év feletti korosztály)közül. Az első, második, harmadik és negyedik helyezett rangsorolással.

A kiállítás Legszebb Fiatal Kutyája (Junior BIS):
A cím az összes FCI fajta legszebb fiatal azaz best junior címet elért kutyái közül kerül kiválasztásra. Az első, második, harmadik és negyedik helyezett rangsorolással. Fajtacsoportonkénti behívással.

Fajtacsoportgyőztes(BOG-BEST OF GROUP):
A cím mindegyik FCI fajtacsoportban kiadásra kerül, az összes FCI fajta győztes címet elért kutyái közül kerül kiválasztásra FCI fajtacsoportonkénti lebontásban. Az első, második, harmadik és negyedik helyezett rangsorolással.

A kiállítás Legszebb Kutyája (BIS-BEST IN SHOW):
A cím a 10 FCI fajtacsoport győztes címet elért kutyái közül kerül kiválasztásra. Az első, második, harmadik és negyedik helyezett rangsorolással.

SUPER VETERAN BEST IN SHOW:
A délelőtti és délutáni CAC kiállítás VETERÁN BIS győztese közül kerül kiválasztásra, első és második helyezés kerül kiadásra.

SUPER JUNIOR BEST IN SHOW:
A délelőtti és délutáni CAC kiállítás JUNIOR BIS győztese közül kerül kiválasztásra, első és második helyezés kerül kiadásra.

SUPER BEST IN SHOW:
A délelőtti és délutáni CAC kiállítás BIS győztese közül kerül kiválasztásra első és második helyezés kerül kiadásra.